Verdachte van steekpartij Ukkel onder aanhoudingsbevel geplaatst

Verdachte van steekpartij Ukkel onder aanhoudingsbevel geplaatst

De 52-jarige vrouw die op 22 augustus in Ukkel drie personen had neergestoken, is vorige week woensdag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid en verboden wapenbezit. Dat meldt het Brusselse parket. Er loopt ook nog steeds een onderzoek naar het geweld dat door de politie gebruikt werd om haar te overmeesteren. De feiten deden zich op 22 augustus voor op de Waterloosesteenweg in Ukkel, rond 16.30 uur. Om een nog onbekende reden kreeg de vrouw het in een bus van de MIVB aan de stok met andere passagiers, die ze vervolgens aanviel met een mes. Twee mensen raakten daarbij gewond. De vrouw stapte vervolgens van de bus en verwondde nog een derde persoon. De lokale politie van de zone Marlow (Ukkel, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde) kwam ter plaatse en probeerde de vrouw te bedwingen.

Toen de vrouw de bevelen van de politie niet opvolgde, gebruikten de agenten hun vuurwapen om de dame te neutraliseren. Ze werd tweemaal geraakt, in de arm en het bovenlichaam, en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Daar duurde het enige tijd alvorens ze kon verhoord worden. Vorige week woensdag besloot de onderzoeksrechter de vrouw dan onder aanhoudingsbevel te plaatsen en in verdenking te stellen voor opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid en verboden wapenbezit.

Haar drie slachtoffers werden ook voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis maar mochten nog dezelfde avond het ziekenhuis verlaten.

bron: Belga