Verdachte van steekpartij op Leuvense Oude Markt opgepakt maar vrijgelaten

Verdachte van steekpartij op Leuvense Oude Markt opgepakt maar vrijgelaten

De man die gisteren in de vroege ochtend een jonge twintiger had neergestoken op de Leuvense Oude Markt, heeft zich gisteren in de loop van de dag aangeboden bij de politie. Hij werd opgepakt maar na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Het gaat om een 26-jarige man uit Herent, zo meldt het Leuvense parket. Het slachtoffer, een 26-jarige Leuvenaar, raakte zwaargewond maar verkeert niet in levensgevaar. De steekpartij vond gisterenochtend rond 04.45 uur plaats. De twee mannen zouden eerder die avond in een café een discussie hebben gehad die eindigde in trekken en duwen. Vlak erna troffen ze elkaar op het terras van hetzelfde café, en kwam het opnieuw tot een ruzie. Het slachtoffer zou hierbij de verdachte vuistslagen hebben gegeven, waarna de verdachte het slachtoffer neerstak en wegvluchtte.

De lokale politie van Leuven kwam onmiddellijk ter plaatse en het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar de spoeddienst van het UZ Leuven. Ook het afstappingsteam van de federale politie en het labo gingen ter plaatse en het parket stelde een wetsarts aan.

De verdachte bood zich later op de dag spontaan aan op het politiekantoor en werd daar verhoord. Hij zou op het moment van de feiten onder invloed zijn geweest van alcohol en drugs. De man werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strenge voorwaarden.

bron: Belga