Veilig? Volgende week beslissing over vuurwerk op Nieuwjaar

Veilig? Volgende week beslissing over vuurwerk op Nieuwjaar

Brussels burgemeester Yvan Mayeur heeft dinsdag op een persconferentie laten weten dat de definitieve beslissing over het Nieuwjaarsfeest en het vuurwerk in Brussel volgende week wordt genomen. Ondertussen zal er een herevaluatie zijn van de situatie samen met het OCAD en Binnenlandse Zaken. De veiligheidsmaatregelen die al in werking waren op Winterpret, worden niet verstrengd maar wel dagelijks geëvalueerd. Op 31 december en in de nacht van oud en nieuw zijn er heel wat feestelijkheden gepland in de buurt van de voetgangerszone, zoals het traditionele vuurwerk. Die planning wordt aangehouden, maar burgemeester Mayeur zal de federale autoriteiten interpelleren voor een herevaluatie van de situatie.

Na het binnenlopen van het nieuws over de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn liet Mayeur meteen een volledige check-up van de veiligheidsmaatregelen doorvoeren door de politie.

"De maatregelen die opgesteld waren, bleken nog altijd voldoende om situaties als in Berlijn tegen te gaan. Alles wordt in werking gesteld om de veiligheid te garanderen in deze eindejaarsperiode", vertelt Mayeur. Zo zijn er op verschillende plaatsen zichtbare betonblokken geplaatst en worden politievoertuigen als mobiele struikelblokken gebruikt tegen grote voertuigen.

bron: Belga