Vanhaezebrouck stapt op bij AA Gent

Vanhaezebrouck stapt op bij AA Gent

Na het drie uur durende overleg van dinsdagavond tussen Vanhaezebrouck, voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie komt het nieuws niet echt als een verrassing. «We hebben toen een zeer uitgebreid gesprek gehad waarin de knoop definitief is doorgehakt», bevestigt De Witte.

«Voor mij kwam het wel onverwachts. Ik was er steevast van overtuigd dat een verdere samenwerking nog steeds aan de orde zou kunnen zijn. Maar er zijn ook de menselijke aspecten aan een contract. Uiteindelijk bleek dat het voor iedere partij beter zou zijn de samenwerking niet verder te zetten. We gaan als vrienden uit elkaar.»

"Ongelofelijke resultaten"

Ook Vanhaezebrouck vindt het jammer dat het zo gelopen is. Hij loodste de Buffalo's de voorbije jaren onder meer naar de landstitel en de achtste finales van zowel de Champions League als de Europa League. «We hebben ongelofelijke resultaten gehaald», beseft de voormalige verdediger.

«Die zijn gerealiseerd door fantastische prestaties van spelers. Asare, Neto, Milicevic, Foket en al de vertrekkers: tot op het laatste moment hebben ze het voortouw genomen. Ik moet hen heel erg bedanken, al voelden we dat het dit jaar moeilijker liep.»

De resultaten bleven dit seizoen inderdaad achterwege. In de competitie staat AA Gent na acht speeldagen op de veertiende plaats, met slechts één overwinning. Ook Europees werden de Oost-Vlamingen vroegtijdig uitgeschakeld in de voorrondes van de Europa League.

Vanhaezebrouck twijfelt er wel niet aan dat alles nog in orde komt. «Er is hier enorm veel jong talent aanwezig. Zij zullen de nieuwe leiders worden en de revival inluiden. Ik hoop dat AA Gent hier zo snel mogelijk uit geraakt.»

Anderlecht?

Op de vraag wat zijn toekomst brengt, wil Vanhaezebrouck voorlopig niet ingaan. Sinds het vertrek van René Weiler wordt de West-Vlaming in verband gebracht met Anderlecht, maar dat ontkent hij zelf. «Ik heb op dit moment met niemand contact. Dat heeft dus zeker niet meegespeeld. Misschien ga ik wel nergens aan de slag.»

Na Sint-Truiden, Lokeren, Anderlecht, en KV Oostende is AA Gent overigens al de vijfde eersteklasser die dit seizoen een trainerswissel doorvoert.