Vandaag zonnig, in het weekend frisser en wisselvallig

Vandaag zonnig, in het weekend frisser en wisselvallig

De dag begint vandaag met hier en daar wat nevel of een mistbank. In de voormiddag wordt het zonnig, en in de namiddag verschijnen in het binnenland meer stapelwolken. Het blijft wel droog, bij maxima tussen 22 en 26 graden. Morgen en vrijdag is er af en toe meer bewolking, maar het blijft op een spatje na droog. In het weekend wordt het wisselvallig en frisser. Vooral zondag bestaat er kans op regen en wind. De maxima hangen rond de 21 graden. Het blijft vandaag overal droog, hoewel in de loop van de dag in het binnenland meer stapelwolken verschijnen die in de namiddag tijdelijk uitspreiden. Aan de kust en op de Ardense hoogten bedragen de maxima rond de 22 of 23 graden, elders wordt het 24 tot plaatselijk 26 graden. Er staat een zwakke zuidenwind die na de middag aanwakkert naar matig en verder ruimt naar west.

Vanavond krijgen we brede opklaringen, maar 's nachts neemt de bewolking toe vanaf de kust. In het westen is het tegen morgenochtend mogelijk zwaarbewolkt. In het zuiden zijn er dan nog opklaringen. De temperatuur zakt naar 9 graden in de Ardennen, 12 tot 14 graden in het centrum en 17 graden aan de kust.

Een zwakke storing sleept morgen nog even over het land. In de voormiddag zijn er vooral in het noorden nog wolkenvelden aanwezig waaruit mogelijk enkele druppels kunnen vallen. Na de middag verschijnen er op de meeste plaatsen brede opklaringen. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden. Het blijft vrijdag droog, maar hoge en later ook middelhoge wolken drijven het land binnen vanaf de kust. De maxima liggen tussen 21 en 25 graden.

De volgende dagen maken opeenvolgende Atlantische depressies een einde aan het zomerweer. Zaterdag kunnen er hier en daar enkele buien vallen. Zondag trekken een meer actieve neerslagzone over het hele land. Een donderslag is daarbij ook mogelijk. Ook begin volgende week is er nog kans op (lokale) neerslag. De maxima dalen maar blijven in de buurt van het klimatologische gemiddelde voor begin september: rond of net boven 20 graden.

bron: Belga