Vakantiehuisje blijkt wietplantage te zijn

Vakantiehuisje blijkt wietplantage te zijn

Om dichter bij de rest van de familie te zijn, huurde de familie Winkler een huisje in de Australische stad Gold Coast. Toen het gezin een barbecue voorbereidde, vielen er plots tien politieagenten binnen. Die zochten en vonden een wietplantage in het huis en arresteerden het gezin. De agenten doorzochten hun bezittingen en ondervraagden de gezinsleden vijf uur lang.

Dieter Winkler getuigt aan News.co.au dat hij zich vragen stelde bij een afgesloten kamer waar het licht constant brandde. De verhuurder had gezegd dat het gezin beter uit de kamer bleef, omdat er een elektrisch defect was. Bovendien ontdekte de politie nog dat de bedrading in de kamer zo slecht was dat er een ernstig brandgevaar was.

De politie liet het gezin na ondervraging opnieuw vrij maar de Winklers moesten wel op zoek naar een andere verblijfplaats. Daarvoor moesten ze nog eens 2.600 dollar (1.700 euro) ophoesten, bovenop de 1.800 dollar (1.150 euro) die ze al betaalden voor het huis te huren.

Airbnb heeft de 1.800 dollar al terugbetaald aan het gezin en bood ook aan om op te draaien voor de rest van de kosten. De verhuurdienst onderstreept dat dit een uniek geval is.