Usain Bolt is voorstander van "sancties voor valsspelers"

Usain Bolt is voorstander van "sancties voor valsspelers"

Daags voor het begin van de Diamond League-atletiekmeeting in Londen heeft Usain Bolt op een persconferentie verklaard dat "valsspelers bestraft moeten worden", als reactie op een vraag naar zijn mening over doping. "De regels zijn de regels. Deze ochtend werd ik nog gecontroleerd. Als je valsspeelt en de regels niet respecteert, is het normaal dat je gestraft wordt. Dat is niet goed voor het imago van de atletiek, maar sancties zijn noodzakelijk", aldus de regerende wereld- en olympische kampioen en wereldrecordhouder op de 100, 200 én 4x100m (met Jamaica).

Het TAS besliste om het beroep van 68 Russische atleten tegen hun schorsing voor de Olympische Spelen in Rio te verwerpen. De Jamaicaan stelde dat die beslissing "iedereen die aan doping denkt, bang zal maken". "Het is een sterke boodschap aan het adres van de valsspelers en goed nieuws, want zo tonen we dat we een propere sport willen", vervolgde hij. "Nu probeer ik niet te veel hieraan te denken, om gefocust te blijven op mijn doelstellingen."

Morgen zal Bolt in Londen in actie komen op de 200 meter. Hij viert zo zijn rentree, nadat hij zich begin juli op de trials in Kingston aan de hamstrings blesseerde.

"Het gaat goed met mijn hamstrings, ik ondervind geen problemen meer. De dokter heeft goed werk verricht. De 200 meter blijft mijn favoriete nummer en ik weet dat ik in vorm ben. Nu moet ik het enkel nog doen", stelde Bolt, dankzij een uitzonderingsmaatregel toch opgenomen in de Jamaicaanse olympische selectie nadat hij zich wegens blessureleed niet op de trials had kunnen kwalificeren.

bron: Belga