US OPen: "Del Potro speelt het beste tennis van zijn leven"

US OPen: "Del Potro speelt het beste tennis van zijn leven"

Novak Djokovic (ATP 6) plaatste zich gistereavond eenvoudig voor de finale van de US Open. De Serviër bleek in drie sets te sterk voor de Japanner Kei Nishikori (ATP 19). In de finale moet de 31-jarige Djokovic het opnemen tegen Juan Martin del Potro (ATP 3). De 29-jarige Argentijn speelde zijn halve finale tegen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 1), die na twee verloren sets opgaf met een knieblessure.

"Zelfs toen hij ver was weggezakt toen hij twee à drie jaar moest vechten tegen blessures, zijn we hem altijd als een speler voor de top vijf blijven beschouwen", vertelde Djokovic over zijn tegenstander in de finale. "We wisten dat hij ooit aan de top zou terugkeren en dat moment is nu aangebroken. Hij houdt van de grote matchen en speelt zijn beste tennis."

Del Potro en Djokovic gingen beiden al eens aan de haal met de eindwinst op Flushing Meadows. De Argentijn won de US Open in 2009, de Serviër was in 2011 en 2015 de beste van het toernooi. "Djokovic heeft Wimbledon gewonnen en start zondag dan ook als favoriet", gaf Del Potro toe.

"Maar toen ik hier negen jaar geleden won, was Roger Federer mijn tegenstander in de finale en toen was hij de favoriet. Hopelijk kan ik ook deze keer voor een verrassing zorgen. Ik ben al blij dat ik hier sta, ik had nooit gedacht dat ik nog eens de finale van de US Open zou spelen, mijn favoriete toernooi. Dit is dan ook erg speciaal voor mij. Ik heb veel problemen moeten overwinnen om hier te geraken. Op een bepaald moment wist ik zelfs niet meer of ik nog zou kunnen tennissen. Dit verrast mij dan ook", besloot Del Potro.

bron: Belga