Unlike any other job

Unlike any other job

Brussels Airport Company is de luchthavenuitbater en heeft van de overheid de licentie gekregen om de luchthaven te beheren. Het is een private onderneming met 780 medewerkers.

“Als luchthavenuitbater zijn we betrokken bij alle operaties en projecten op Brussels Airport. Dat kan gaan over de opstart van een nieuwe vliegmaatschappij, winteroperaties, werkzaamheden aan de start- en landingsbanen, het toewijzen van een staanplaats voor vliegtuigen, inspectie op het tarmac, nieuwe passagiersbruggen of bagagesystemen, maar ook over het beheer van commerciële ruimten, de verbetering van onze diensten aan de passagiers of de communicatie naar de buitenwereld. Omdat er altijd nieuwe projecten zijn en we de luchthaven blijven ontwikkelen, werken onze medewerkers in een bedrijf en een omgeving in constante evolutie en bieden we hen heel wat uitdagingen. Elke dag kan anders zijn, onze slogan is dan ook niet toevallig Unlike any other job”, zegt Veronique Vogeleer, Director Human Resources & Corporate Communication.

Brussels Airport Company is een van de weinige bedrijven die een brede waaier aan functies kan aanbieden. Van brandweerman tot vastgoedontwikkelaar. “Die variëteit aan jobs bij Brussels Airport Company biedt werknemers unieke kansen om hun carrière een heel nieuwe wending te geven. We hebben iemand die als marshaller vliegtuigen parkeerde en nu de toegangs- en beveiligingssystemen controleert, of een kaderlid die op de boekhouding werkte en nu Head of Customer & Passenger Services is, de dienst die de belangen van zowel vliegmaatschappijen als passagiers behartigt.”

Binnen Brussels Airport Company is er ook een dienst vastgoedontwikkeling. “Veel bedrijven kiezen ervoor om hun kantoren op de luchthaven te vestigen. Hun beweegreden zijn de optimale verbindingen tussen de verschillende transportmodi als auto, trein, tram, bus en vliegtuig. Deloitte bijvoorbeeld vestigt haar nieuwe Europese hoofdkwartier op Brussels Airport. In de loop van 2017 verhuist het consultancy bedrijf naar hun gebouw Gateway naast de terminal. De fundamenten voor een tweede gebouw zijn ook al gelegd. En met name KPMG zal zijn intrek nemen in de helft van het gebouw.

Werken bij Brussels Airport Company? Surf snel naar www.brusselsairport.be/jobs