UEFA stelt vandaag vanaf 14 uur nog tickets beschikbaar voor Wales-België

UEFA stelt vandaag vanaf 14 uur nog tickets beschikbaar voor Wales-België

Geïnteresseerde voetballiefhebbers kunnen vanaf vandaag om 14.00 uur nog tickets proberen te bemachtigen voor de kwartfinale van de Rode Duivels op het EK van vrijdag (21u) in Lille tegen Wales. Dat heeft de Belgische Voetbalbond laten weten. Het is de Europese Voetbalbond die een losse ticketverkoop organiseert voor de neutrale vakken. Supporters hoeven hierbij geen lid te zijn van 1895, de officiële fanclub van de Rode Duivels. UEFA werkt met het principe 'first come, first served', (heel) snel zijn is ongetwijfeld de boodschap.

Op de ticketwebsite van UEFA zelf staat te lezen dat er nog meer dan 500 tickets beschikbaar zijn (per categorie) in drie verschillende categorieën. Voor de vierde (en goedkoopste) categorie zijn er nog minder dan 250 kaartjes beschikbaar. Uiteraard kunnen ook supporters van Wales de kaartjes proberen te bemachtigen.

Het Stade Pierre Mauroy in Lille biedt tijdens EURO2016 plaats aan 55.000 supporters. Eerder had 1895 al laten weten dat minstens 6.210 Belgische fans in het stadion aanwezig zijn (zij kochten hun kaartjes via de supportersfederatie zelf). Verwacht wordt wel dat er veel meer Belgen in het stadion (en ook er rond) aanwezig zullen zijn, Lille zelf zal ongetwijfeld helemaal rood kleuren.

De Rode Duivels verzekerden zich gisterenavond van een ticket voor de laatste acht door in de achtste finales in Toulouse met sprekende 0-4 cijfers te winnen van Hongarije. Wales klopte een dag eerder Noord-Ierland (1-0).

bron: Belga