UberEATS in zes nieuwe steden

UberEATS in zes nieuwe steden

UberEATS werkt samen met restaurants om maaltijden aan huis te leveren. Klanten maken via de app een keuze en de fiets- en scooterkoeriers van het bedrijf doen de rest. De app is het kleine broertje van de taxi-app Uber en breidt razendsnel uit. Het begon met een klein proefproject in 2014 in Los Angeles. Intussen is de leveringsdienst actief in 120 steden in 29 landen overal ter wereld.

Spectaculair

Het voorbije jaar was de uitbreiding erg spectaculair. In oktober 2016 was het bedrijf actief in een tiental steden in Europa, een jaar later zijn dat er meer dan vijftig, met ook kleine steden als Slough in Groot-Brittannië of Clermont in Frankrijk. In Brussel zijn de Amerikanen intussen een jaar actief, in Antwerpen gingen ze vorige maand van start.

Zes steden

Nog dit jaar landt UberEATS in Gent, Luik en vier andere Belgische steden die later bekendgemaakt zullen worden. Een exacte datum voor de lancering is nog niet vastgelegd. Binnen twee en een halve maand zal de app dus gebruikt kunnen worden in acht Belgische steden, maar daar stopt het niet. Stéphane Ficaja, directeur uitbreiding van Uber België, bevestigt dat in 2018 nog meer nieuwe locaties zullen volgen.

Concurrent Deliveroo, die al twee jaar in België aanwezig is, is intussen actief in Brussel, Antwerpen, Gent, Luik, Brugge, Leuven, Mechelen en Genk. Tijdens de zomermaanden werd ook Knokke bediend.