Twee personen opgepakt na peppersprayincident in Sportpaleis

Twee personen opgepakt na peppersprayincident in Sportpaleis

Twee jonge mannen van 17 en 19 zijn gisterenavond opgepakt na een incident met pepperspray tijdens een evenement in het Sportpaleis. Dat zegt de lokale politie. Een tiental mensen werd bevangen door het irriterende goedje, mogelijk bedoeld als afleidingsmanoeuvre. Gisterenavond waren zo'n 20.000 liefhebbers in het Sportpaleis aanwezig op een optreden van de bekende Willebroekse dj-broers Dimitri Vegas en Like Mike. Iets voor 22.30 uur werd plots pepperspray in het rond gespoten. De Sportpaleis Groep vermoedt dat het om een afleidingstactiek gaat om het publiek in de consternatie te bestelen. De show is evenwel gewoon kunnen doorgaan.

Volgens de Antwerpse politie, die onder meer vanwege het terreurdreigingsniveau aanwezig is - zowel herkenbaar als onherkenbaar - spreken de processen-verbaal momenteel van zo'n tien personen die werden bevangen door het goedje. Vijf van hen werden verzorgd door het Rode Kruis. Niemand moest worden afgevoerd.

De juiste feiten worden nog onderzocht, maar de politie bevestigt alvast dat er twee personen zijn gearresteerd op verdenking van poging tot diefstal. Het gaat om twee mannen van 17 en 19 jaar oud.

Een van de verdachten heeft volgens de politie een slag gekregen. Volgens Peter Dobbels, veiligheidsverantwoordelijke binnen de Sportpaleis Groep, gebeurde dat mogelijk door een van de slachtoffers, nadat die een verdachte herkende. De twee arrestanten zouden zijn aangeduid nadat ze de vlucht zouden hebben genomen en daarbij enkele gsm-toestellen lieten vallen.

Dobbels zegt dat het moeilijk is om 20.000 bezoekers zeer intensief te fouilleren op zaken als pepperspray, maar geeft aan dat er bij de volgende shows toch grondiger te werk zal worden gegaan bij personen die er mogelijk verdacht uitzien.

bron: Belga