Twaalfjarige jongen glipt langs beveiliging Heathrow op vlucht naar Los Angeles

Twaalfjarige jongen glipt langs beveiliging Heathrow op vlucht naar Los Angeles

De Nederlandse jongen stapte zonder de benodigde documenten op een vlucht naar het Amerikaanse Los Angeles in de Londense luchthaven Heathrow Airport. Maar eenmaal op het vliegtuig van British Airways weigerde hij om zijn boardingpass te laten zien. De stewardessen beseften dat er iets niet klopte, waardoor de waarheid aan het licht kwam.

De tiener, die zonder ouders op reis was, werd meegenomen door agenten en het vliegtuig moest door het lek in de beveiliging ontruimd worden. Pas vier uur later kon de vlucht eindelijk vertrekken, dat zegt een van de passagiers: "Het was heel frustrerend."

So I survived my six hour wait at Heathrow but am now delayed on the tarmac because a young boy made his way onto our plane - BA269 - without a ticket. Big security breach. So much fun for everyone on board ? We were meant to take off at 4.15pm. It's nearly 6pm ?

— Rachel Richardson (@RachelARich) 14 juillet 2019

Onderzoek

De Britse politie bevestigt het voorval en onderzoekt waar het kind precies vandaan komt. "De jongen was een alleenreizende minderjarige. Hij is geen Brits staatsburger", laat een woordvoerder weten. Volgens hem was de Nederlander mogelijk op Heathrow om over te stappen. De luchthaven onderzoekt hoe hij langs de veiligheidschecks is geglipt.