Tunesië veroordeelt "laffe daad" van landgenoot

Tunesië veroordeelt "laffe daad" van landgenoot

Tunesië laat vanmiddag weten dat het de "laffe aanslag" in Nice, die werd uitgevoerd door een Tunesische man die in Frankrijk verbleef, "sterk veroordeelt". President Beji Caid Essebsi roept verder op tot "solidariteit" tussen de twee landen.

"Tunesië veroordeelt de laffe aanslag in Nice, en drukt zijn medeleven uit met het Franse volk", zo meldt een persbericht van het Tunesische ministerie van Buitenlandse Zaken. Het land biedt ook zijn steun aan in de strijd tegen terrorisme.

President Essebsi begaf zich vrijdagochtend al naar de Franse ambassade in Tunis om zijn medeleven te betuigen. "Het is een vreselijke daad, waar we samen antwoord op zullen bieden", liet Essebsi optekenen.

De chauffeur van de vrachtwagen die inreed op de mensenmassa in Nice, is intussen formeel geïdentificeerd. Het zou gaan om een 31-jarige Tunesiër die in Nice woonde. Al zeker 84 mensen kwamen bij de aanslag om het leven.

Tunesië wordt sinds begin 2015 geteisterd door jihadistische aanvallen, en maakt deel uit van de internationale coalitie tegen Islamitische Staat (IS).

bron: Belga