Trump moet alweer op zoek naar nieuwe perschef

Trump moet alweer op zoek naar nieuwe perschef

Als eerste pakte het ABC News uit met het bericht dat Scaramucci zijn ontslag had aangeboden. Meerdere media, zoals de krant New York Times, meldden daarop dat president Donald Trump heeft beslist Scaramucci te verwijderen als communicatiedirecteur.

Uithaal

Een en ander gebeurde op vraag van zijn nieuwe stafchef John Kelly, die maandag werd ingezworen en zijn autoriteit wil doen gelden. Ook volgens de conservatieve nieuwszender Fox en de krant Washington Post is Scaramucci «verwijderd» als communicatiedirecteur. Het is voorlopig nog onduidelijk of Scaramucci het Witte Huis helemaal moet verlaten dan wel enkel zijn functie van communicatiedirecteur.

Vorige week had Scaramucci in een interview zwaar uitgehaald naar de toenmalige stafchef van het Witte Huis, het Republikeinse zwaargewicht Reince Priebus dat daarop opstapte, en naar andere medewerkers van Trump. Bijvoorbeeld spoot hij met gif naar Steve Bannon, chefstrateeg van het staatshoofd.

Spicer

Een tweetal weken geleden nog was Sean Spicer na amper zes maanden als woordvoerder opgestapt, omdat Scaramucci zijns inziens alleen maar voor verdere onrust in het Witte Huis ging zorgen. Trump liet nog weten dat er in zijn ambtswoning «geen chaos» is.

Meest gelezen
 1. katethumb

  Kate Beckinsale poseert in doorzichtige jurk: «Gewaagd, maar je ziet er prachtig uit!» (foto)

 2. geertthumb

  Geert Meyfroidt: «Ik denk dat dat bij veel mensen nog altijd niet doordringt»

 3. lottethumb

  Lotte Vanwezemael boos over reacties na ‘Dancing with the Stars’: «Ik haat mensen soms echt!»

 4. pexels-khoa-võ-4005487

  Na de rode vlaggen: ook voor ‘gele vlaggen’ moet je uitkijken tijdens het daten

 5. juliathumb

  Julia van K3 over haar vriend: «Hij is zich daar heel erg van bewust»