Trump komt al snel naar België

Trump komt al snel naar België

Het ziet ernaar uit dat Trump (foto) op 24 en 25 mei een eerste keer in Brussel zal zijn als president. De officiële datum van de NAVO-top voor staatshoofden is nog niet bekend, maar de kans is groot dat die gekoppeld wordt aan een bijeenkomst van de G7 op 26 en 27 mei op Sicilië. Het kan ook dat de top gecombineerd wordt met een G20-meeting in het Duitse Hamburg. Dat zou in het begin van juli zijn. Tijdens die NAVO-top zal overigens ook het nieuwe hoofdkwartier in Brussel ingewijd worden.

"Verouderd"

Voor de Europese staatshoofden is het bang afwachten welke standpunten Trump op de top zal innemen. Hij heeft de NAVO immers al "verouderd" genoemd en klaagt regelmatig dat de Verenigde Staten te veel geld op tafel leggen voor de verdragsorganisatie. De VS betaalt twee derde van het NAVO-budget. Volgens Trump moeten de Europese landen meer bijdragen.

Vlaming 'hackt' account Trump

De Vlaamse ethische hacker Inti De Ceukelaire (21) is erin geslaagd Donald Trump te laten tweeten over een Aalsters carnavalsliedje dat gaat over Russische prostituees. Hij deed dat door op zoek te gaan naar een oude tweet van Trump met een link naar een site die niet meer bestaat. Vervolgens kocht hij de domeinnaam van die site, die hij dan liet doorverwijzen naar het nummer. Zo staat onder een tweet over het National Achievers Congress nu een filmpje van een carnavalslied uit Aalst.

https://twitter.com/realdonaldtrump/status/190093504939163648