Treinverkeer in Wallonië verbetert uur na uur

Treinverkeer in Wallonië verbetert uur na uur

Het spoorwegverkeer in Wallonië verbetert van uur tot uur, meldt de NMBS, terwijl vakbonden en direct geen akkoord hebben gevonden voor het aanslepende conflict. Gemiddeld rijdt één trein op de twee tot één trein op de drie in Wallonië. Om 15.30 uur worden alle grote lijnen van en naar Brussel bediend. Er rijden opnieuw treinen tussen Doornik en Brussel, na een volledige onderbreking vanochtend.

Op de as Brussel-Namen rijdt om het uur één trein naar Luxemburg, net als één trein op de twee vanuit de Nationale Luchthaven. Tussen Brussel en Charleroi rijdt de pendeltrein om het uur in de beide richtingen. Tussen Brussel en Bergen rijdt één trein op de twee tot in Saint-Ghislain.

Tussen Brussel en Luik rijdt de stoptrein vanuit Bergen en bedient de verschillende haltes van lijn 36. Ook Landen is bereikbaar, waar een stoptrein tot Luik rijdt. Tussen Ottignies en Leuven verloopt alles volgens schema, aldus de NMBS.

De lijnen Luik-Welkenraedt en Luik-Maastricht worden bediend door lokale stoptreinen.

Op de Waalse as tussen Bergen en Namen en tussen Namen en Luik rijdt om het uur een trein. Het spoorverkeer op deze lijn verliep vrijdagochtend moeizaam door een kabelbreuk.

Vanuit Namen rijdt één trein op de twee naar Dinant. Tussen Dinant en Bertrix is dat één trein op de drie.

De zwarte punten in Henegouwen blijven. Zo is er haast geen treinverkeer tussen Charleroi en Couvin. Tussen Charleroi en Erquelinnes ligt het treinverkeer stil, de lijnen Geraardsbergen-Aat-Bergen en Doornik-Moeskroen worden niet bediend.

Het treinverkeer herneemt volledig om 22.00 uur, zo kondigden de vakbonden aan. De socialistische spoorvakbond heeft echter een nieuwe stakingsaanzegging ingediend vanaf zondag 12 juni om 22 uur tot en met zondag 19 juni om 22 uur.

bron: Belga