Treinongeval Saint-Georges-sur-Meuse - Eén slachtoffer nog steeds in levensgevaar

Treinongeval Saint-Georges-sur-Meuse - Eén slachtoffer nog steeds in levensgevaar

Drie gewonden liggen nog in het ziekenhuis na het treinongeval in Saint-Georges-sur-Meuse van zondagavond. Eén patiënt verkeert nog steeds in levensgevaar, zegt de woordvoerder van regionaal ziekenhuis (CHR) Citadelle in Luik. In totaal vielen er tien gewonden. De man van 26 jaar raakte zwaargewond en is verlamd aan de benen. Hij liep breuken op aan de rug, de ribben en had last van buikpijn. Hij werd gisteren opnieuw geopereerd en ligt op de dienst intensieve zorgen.

De toestand van de twee andere gewonden in het ziekenhuis is minder onrustwekkend. Een jonge vrouw van vooraan in de twintig, die opgenomen werd in ziekenhuis Bois de l'Abbaye in Seraing, werd gisteren voor een breuk geopereerd en is nog enkele dagen tot bedrust gedwongen. Een andere patiënte die gewond naar het academisch ziekenhuis (CHU) van Luik werd gebracht, heeft niet alleen last van haar verwondingen, maar ook van een psychisch trauma.

Twee gewonden, die in een ziekenhuis in Hoei verzorgd werden wegens pijn in de borststreek en aan verschillende lichaamsdelen, brachten de afgelopen nacht door in het ziekenhuis. Vanochtend mochten ze naar huis.

Bij de treinbotsing in Saint-Georges-sur-Meuse kwamen drie personen om het leven en raakten tien anderen gewond. Zeven konden ondertussen dus naar huis. In totaal werden 48 personen verzorgd na het ongeval.

bron: Belga