Transgendervrouw klaagt Tinder aan voor discriminatie

Transgendervrouw klaagt Tinder aan voor discriminatie

Kort nadat Ariel Hawkins de beschrijving 'Webcammeisje in bijberoep. Pre-operatieve transvrouw" aan haar profiel toevoegde, verwijderde Tinder haar account. De datingapp stuurde bovendien een e-mail om Hawkins te melden dat ze de regels van het platfrom had geschonden.

Meer dan 37 opties

Aangezien werken als webcammeisje een legale vorm van sekswerk is in de VS, moest de uitsluiting wel op het transgenderdeel slaan. Hawkins twijfelde niet een besloot om Tinder aan te klagen. Ze is trouwens niet de enige transgender die omwille van haar genderidentiteit geen toegang meer krijgt tot de app, zo valt op Twitter te lezen.

So @Tinder got back to me and the best they can say is I broke their community guidelines “in some way” but we all know this is because of men mass reporting me for being trans. I would appreciate as many people as possible quote tweeting this and mentioning them pic.twitter.com/AEhc5jrSPp

— Tall-yuh ? (@Tahlia_Rene) December 3, 2017

Tinder reageerde ondertussen zelf ook op de heisa. "Hoewel we geen uitleg geven bij het lopende onderzoek, kunnen we duidelijk zeggen dat we niemand van onze app halen omwille van genderidentiteit. Voor onze Amerikaanse gebruikers zijn er zelfs meer dan 37 genderopties beschikbaar", aldus de datingapp.