Trams uit Antwerpen en Gent versterken de kusttram tijdens zomervakantie

Trams uit Antwerpen en Gent versterken de kusttram tijdens zomervakantie

Nu het schooljaar stilaan ten einde loopt, past De Lijn zijn dienstverlening lichtjes aan. Voorts zet de Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij 13 trams uit Gent en Antwerpen in om de kusttram tijdens de zomervakantie te versterken. Dat meldt De Lijn. In de zomermaanden rijdt de kusttram om de 10 minuten tussen De Panne en Knokke. Nu is dat nog om het kwartier. De vorige zomervakanties namen 4 miljoen mensen de kusttram. Om voor voldoende reizigersplaatsen te zorgen, krijgt de kusttram versterking van 13 trams uit Antwerpen en Gent.

De Lijn past volgende week zijn dienstverlening aan omdat in veel scholen de activiteiten eind juni op een lager pitje staan. Dat betekent dat er soms minder ritten naar de scholen rijden. De startdatum verschilt per provincie en is gebaseerd op een rondvraag. In Limburg en Vlaams-Brabant gaan de aanpassingen in op maandag 25 juni, in Oost-Vlaanderen op dinsdag 26 juni, Antwerpen volgt op woensdag 27 juni en West-Vlaanderen hanteert vanaf 1 juli de vakantiedienstregeling.

Daarnaast zijn er op 25 juni ook enkele kleine wijzigingen voor de Limburgse busgebruikers. Het gaat om kleine aanpassingen, zoals een bus die iets vroeger of later aan de halte passeert of een extra halte. De Lijn komt hiermee naar eigen zeggen tegemoet aan vragen van busgebruikers, lokale besturen en scholen.

In Leuven krijgen ook de ringbussen voor het eerst een vakantiedienstregeling. "Omdat veel studenten de zomer niet doorbrengen in de universiteitsstad, vervoeren de ringbussen minder reizigers. Tussen Gasthuisberg, het station en het centrum van Leuven kunnen reizigers gebruik maken van twaalf andere buslijnen", legt De Lijn uit.

Meer details op www.delijn.be.

bron: Belga