‘Towelgate' in MMA: vechter omzeilt weging met handdoek

‘Towelgate' in MMA: vechter omzeilt weging met handdoek

Een Mixed Martial Arts-vechter heeft op bijzondere wijze geprobeerd om de regels te omzeilen. Toen Daniel Cormier de weegschaal op stapte, verscheen niet het getal waar de verdedigende light-heavyweightkampioen op hoopte. Hij woog 94,2 kilogram, terwijl het toegelaten gewicht voor de opkomende titelkamp maximaal 93 kilogram was.

De kamp voor de kampioenschapsriem zou hierdoor niet door mogen gaan. Na kort overleg met zijn trainers, keerde de MMA-vechter terug om een tweede poging te wagen. Cormier steunde op de handdoek, terwijl zijn team die strak gespannen hield. Het wonderlijke resultaat: de weegschaal toonde net het toegelaten gewicht aan.

Buitengewoon inventief blijkt het trucje niet te zijn, want het werd eerder al gebruikt bij andere vechtsportwedstrijden. Roan Carneiro, ook een MMA-vechter, toont op dit filmpje hoe de methode werkt.

A post shared by jucao21 (@jucao21) on

Het incident kreeg de bijnaam ‘Towelgate' en zorgt bij fans van de sport voor controverse. Sommigen vinden hem een valsspeler, anderen kunnen dan weer om de situatie lachen.

 

Cheater, cheater.

Compulsive eater.#UFC210 #towelgate pic.twitter.com/uQfb46Krsk

— Barry (@B52Barry) 7 april 2017

Everyone was focused on Daniel Cormier's hands at the #UFC210 weigh-in, but you should have been looking at his feet. #TowelGate pic.twitter.com/kjChv24fUK

— Justin Golightly (@SecretMovesMMA) 7 april 2017

I never touched the towel. #UFC210 #towelgate

— Daniel 206.2 Cormier (@DC_mma_206_2) 7 april 2017

Hoe dan ook, het incident hield Daniel Cormier niet tegen om zijn titel succesvol te verdedigen. Hij versloeg zijn tegenstander Anthony Johnson in de tweede ronde van de kamp. Op twitter bedankte de winnaar zowel zijn fans als de mensen die hem uitjouwden.

“Everyone who booed me, thank you.” — @dc_mma #UFC210 pic.twitter.com/FZtIYzW53q

— UNINTERRUPTED (@uninterrupted) 11 april 2017