Tour - Sep Vanmarcke heeft plezierige Tour achter de rug

Tour - Sep Vanmarcke heeft plezierige Tour achter de rug

Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) heeft zondag met zijn volledige team de finish gehaald in Parijs. "Het doel was een ritzege in deze Tour", aldus de West-Vlaming, "dat is niet gelukt, maar we hebben wel enorm veel geleerd en dat kunnen we meenemen naar volgend jaar." Vanmarcke gaf het al aan na de etappe in Bern op maandag waar hij op de kasseitjes aan de finish in de aanval trok, maar uiteindelijk slechts zevende werd. "Voor mij zit de Tour er op, nu alleen nog de Alpen overleven en koers zetten richting Parijs waar we nog eens gaan proberen om met Dylan (Groenewegen, red) de sprinttrein op te zetten", klonk het toen.

De jonge Nederlander kon zijn kans niet gaan in deze rit door de breuken in het peloton, zelf eindigde Vanmarcke op een 18de plaats. "Ik was persoonlijk blij met de etappe naar de Mont Ventoux waar ik achtste werd, dat ik daar in de top tien eindigde, was mooi. Ik heb me vermaakt in deze Tour. Qua plezier was het de mooiste die ik heb gereden."

Een schril contrast met vorig jaar toen Vanmarcke zich luidop de vraag stelde of hij nog wel moest terugkeren naar de Tour. Dat deed hij wel, en hij kreeg zijn plaats in de sprinttrein. "Het ging beter en beter met de sprinttrein", gaf hij aan. "We hebben een paar goede resultaten behaald. Geen absolute topresultaten, maar daar hoeven we niet ontgoocheld over te zijn. We nemen dit mee naar volgend jaar."

Ook die andere landgenoot, Maarten Wynants, blikte tevreden terug op de Tour. "We hebben enorm veel geleerd", gaf hij aan. "We weten nu naar welk niveau we toe moeten. Er is weinig lijn en veel chaos in de sprint en dat was erg leerzaam. De Tour is anders dan andere wedstrijden en het is mooi dat we dat nu hebben kunnen meemaken. Ik ben blij dat ik deze Tour weer heb uitgereden en mijn ding heb kunnen doen voor de sprints van Dylan", eindigde hij.

bron: Belga