Tomorrowland waarschuwt voor valse tickets

Tomorrowland waarschuwt voor valse tickets

De officiële ticketverkoop van Tomorrowland was na één uur al afgelopen. Toch geven veel muziekliefhebbers nog niet op. Ze gaan op zoek naar een kaartje op tweedehandswebsites, waar tickets vaak tegen enorm hoge prijzen worden doorverkocht.

Woekerprijzen

Zo biedt iemand op de website 2dehands.be twee weekendtickets Magnificent Green met camping, voor twee personen, aan voor 950 euro. Op eBay verkoopt iemand vijf weekendtickets voor niet minder dan 4.200 euro. De normale prijs is 1.400 euro. Een andere man biedt een weekendticket aan voor 840 euro. Maar de meeste anonieme aanbieders vullen bij de vraagprijs geen bedrag in. Dat maakt nog hogere woekerprijzen mogelijk.

Fraude

De organisatie van het dancefestival is niet blij met de doorverkoop, zelfs wanneer een eerlijke prijs wordt gevraagd. Ze zal de verkopers opsporen en de tickets blokkeren. "Het staat in onze verkoopsvoorwaarden dat tickets niet mogen worden doorverkocht", zegt de woordvoerster van het festival aan VTM. "Die tickets worden geblokkeerd. Je zal in dit geval geen polsbandje krijgen, het enige geldige bewijs om het festival binnen te mogen." De verkoper zal op een zwarte lijst worden gezet zodat hij of zij volgend jaar geen kaartjes meer kan kopen. De organisatie waarschuwt ook voor valse tickets. "Er zijn heel veel valse tickets die nu online worden aangeboden, en dat zijn tickets die niet bestaan. Daar moet je zeker voor opletten."

Verboden?

In principe is de doorverkoop van een ticket als particulier niet verboden, maar het kabinet van minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) benadrukt dat je tickets best via een officiële verdeler koopt. Dat meldt De Standaard.