Tom Meeusen krijgt geen contractverlenging bij Corendon-Circus

Tom Meeusen krijgt geen contractverlenging bij Corendon-Circus

Het aflopende contract van veldrijder Tom Meeusen bij Corendon-Circus wordt niet verlengd, zo maakte de ploeg rond kopman Mathieu van der Poel maandag bekend. Hij moet voor 2020 dus op zoek naar een nieuwe werkgever. Meeusen maakte in september 2017 de overstap van Telenet-Fidea en ondertekende toen een verbintenis tot eind 2019. "Vorige week werd er in onderling overleg en in een goede verstandhouding beslist om dat contract niet te verlengen. Corendon-Circus had de intentie om nog te verlengen voor één jaar maar niet voor lange termijn. Tom heeft een nieuwe uitdaging gevonden, daar wordt later deze week over gecommuniceerd", luidt het.

"Vorige week hebben we met Tom rond de tafel gezeten en daarin zijn beide partijen - in goede verstandhouding - tot het akkoord gekomen om het contract niet te verlengen", stelt het management van Corendon-Cicrus. "We willen Tom bedanken voor zijn inzet de afgelopen drie jaar en we wensen hem het beste toe voor het vervolg van zijn carrière."

"Ik ben aangetrokken om voor de prijzen te strijden in de crossen waar Mathieu niet was maar daar ben ik jammer genoeg nooit echt in geslaagd", erkent Meeusen. "Corendon-Circus heeft mij alle kansen gegeven en ik ben enorm dankbaar dat ik voor de ploeg heb kunnen fietsen, waar ik altijd stiekem supporter van zal blijven."

Meeusen, die donderdag zijn 31e verjaardag viert, was als belofte een toptalent en behaalde ook bij de profs enkele mooie overwinningen, al dateren die van enkele jaren geleden. Op zijn erelijst prijken onder meer twee wereldbekerzeges (Kalmthout 2010 en Nommay 2014), vier overwinningen in de Superprestige en drie in de GVA/Bpost/DVV Trofee. Op het BK haalde hij zilver (in 2015) en brons (in 2010). Zondag eindigde Meeusen in de SP-cross van Ruddervoorde als achtste, op 2,5 minuten van ploegmaat Van der Poel.

bron: Belga