Toerisme herstelt goed na aanslagen

Toerisme herstelt goed na aanslagen

"De vooruitzichten zijn bemoedigend", stelt Rodolphe Van Weyenbergh van BHA. "We zullen opnieuw in de buurt zitten van de bezettingscijfers van juli en augustus 2015."

Grote sprong vooruit

Dat jaar, voor de lockdown en de aanslagen, bedroeg het bezettingscijfer van de hotels in Brussel in juli en augustus gemiddeld 72,1%. In de zomer van 2016, na de aanslagen in België, daalde de bezetting naar 53,6%.

De jongste cijfers tonen dat het aantal verhuurde kamers in 2017 zich met 71% nog vijf procentpunt onder de 76% van heel 2015 bevindt. In 2016 bedroeg het slechts 59%.

In Vlaanderen bedroeg de bezettingsgraad in april 68%, 7 procentpunt meer dan in april 2016. "In onze hotelbarometer zien we dat het aantal reservaties in hotels in Vlaanderen al sinds november vorig jaar opnieuw de goede richting uitgaat", zegt Toerisme Vlaanderen.

Mislukte aanslag Brussel-Centraal heeft geen impact

"De mindere resultaten van 2016 zijn duidelijk verleden tijd", aldus Geert Cochez van visit.brussels. "Wij verwachten trouwens geen impact van de mislukte aanslag in Brussel-Centraal."

Ondertussen loopt de internationale imagocampagne ‘Where Will Brussels Take You' nog tot oktober. Onder de noemer ‘Summer will be MIXITY.brussels' richt visit.brussels zich deze zomer specifiek op de promotie van citytrips naar de hoofdstad.