Tinder voor besties is nu ook in België gelanceerd

Tinder voor besties is nu ook in België gelanceerd

Op vrijdagavond willen uitgaan, maar niemand van je vrienden heeft zin om je te vergezellen. Het is helaas een herkenbaar scenario voor heel wat meiden. Om deze dames te sparen van een hele avond voor de televisie, heeft een Ierse start-up Girlcrew bedacht.

Netwerk van meisjes

De app zit eenvoudig in elkaar. Je schrijft je in in een stad naar keuze en vervolgens wordt je automatisch verbonden met een heleboel meisjes die op hun beurt vriendschappelijke banden willen leggen. ''We definiëren ons als een soort van Tinder voor ontmoetingen tussen vrouwen'', klinkt het.

Deze grappige variant van de datingapps is eigenlijk zeer toevallig tot stand gekomen. Een van de oprichtsters, Elva Carri, had zin in een avondje stappen, maar vond geen enkele feestvierder die haar wou accompagneren. Uiteindelijk besloot de Ierse om zich op Tinder voor te doen als man, waardoor ze enkel te zien was door vrouwen.

Toen Girlcrew in juli op de markt kwam, gingen de gebruikscijfers meteen de hoogte in. In België telt de app al meer dan 200 gebruikers. Wereldwijd zijn dat er al meer dan 100.000. Geïnteresseerde dames kunnen Girlcrew gratis dowloaden op de Play Store en App Store.