Tientallen jihadistische rebellen gedood bij luchtaanval in Afghanistan

Tientallen jihadistische rebellen gedood bij luchtaanval in Afghanistan

Bij luchtaanvallen in het zuidoosten van Afghanistan zijn 31 rebellen, onder wie heel wat vermoedelijke leden van de terreurgroep al-Qaida, om het leven gekomen. Dat is meegedeeld door de Afghaanse regering. De luchtaanvallen werd woensdagavond uitgevoerd op een rebellenbastion in de provincie Ghazni, zo meldt het Afghaanse ministerie van Defensie in een persbericht. "Qari Aref, een van de medewerkers van al-Qaida, was bezig om deze 31 terroristen, onder wie negen kamikazes, verspreid over verschillende wagens naar een andere plaats over te brengen toen ze door de luchtaanvallen werden geraakt", zo luidt het.

Volgens het ministerie maakten de gedode strijders allemaal deel uit van al-Qaida. Maar een woordvoerder van de gouverneur van Ghazni, Mohammed Aref Noori, zegt in een apart persbericht dan weer dan sommige van de jihadisten lid waren van het netwerk Haqqani, dat verbonden is met de taliban.

Er werd niet meegedeeld wie de bombardementen uitvoerde. Enkel het Afghaanse en het Amerikaanse leger zijn in staat om in Afghanistan tot luchtaanvallen over te gaan.

bron: Belga