Tienjarig kind gedood bij Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook

Bij een reeks Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook is zaterdag een tienjarige jongen om het leven gekomen. Dat melden medische bronnen, de veiligheidsdiensten en ooggetuigen. De jongen, Yasin Abu Khousa, kwam om het leven en zijn 6-jarige zus Yasmine is in kritieke toestand bij een van de Israëlische luchtaanvallen op een trainingskamp van militanten in het noorden van de Gazastrook, aldus het ministerie van Volksgezondheid van Gaza in een mededeling.

De aanvallen kwamen er enkele uren nadat onbekende militanten vier projectielen hadden afschoten naar het zuiden van Israël. Daarbij waren er volgens Israël Radio geen gewonden of schade. "Als reactie op het geweld, heeft de Israëlische luchtmacht vier sites van Hamas gebombardeerd in het noorden van de Gazastrook", aldus het leger in een communiqué.

Ooggetuigen lieten weten dat ze gevechtsvliegtuigen hoorden boven de Gazastrook en daarna een reeks explosies hoorden in het noorden en het zuiden van de Gazastrook, en in Gaza Stad. Veiligheidsverantwoordelijken van Hamas verklaarden dat de vliegtuigen twee trainingsposten gebombardeerd hebben die behoren tot de gewapende afdeling van de islamitische Hamas in het noorden van de Gazastrook, en ook een post die behoort tot de Islamitische Jihadbeweging in Gaza Stad. Daarnaast werd een centraal gelegen post van militanten geraakt.

Militanten schieten regelmatig raketten af in de richting van Israël sinds het einde van het 50 dagen durende grootschalige militaire offensief van Israël in de Gazastrook in de zomer van 2014, waarbij 2.200 Palestijnen omkwamen en 11.000 anderen gewond raakten. Israël reageert elke keer op die raketten.

bron: Belga