Tiener scheert hoofd kaal uit steun voor kankerzieke vriend

Tiener scheert hoofd kaal uit steun voor kankerzieke vriend

De 15-jarige Taylor Jones moet gedurende die vier dagen in een apart lokaaltje zitten tijdens de lessen, de lunch en de speeltijden. "Na deze periode zal Taylors kapsel niet meer aangezien worden als extreem en kan hij gewoon weer de lessen volgen", zegt Bryan Maywoord, directeur van Launceston College. De school zegt dat de jongen wel zal begeleid worden tijdens zijn strafperiode.

De tiener was volgens de school al eens eerder gewaarschuwd geweest. Hij moest zijn lange krullende lokken laten knippen. Die moesten heel kort worden, maar nog een aanvaardbare lengte hebben. Toen leerkrachten hoorden wat de tiener van plan was, verwittigden ze hem dat er gevolgen aan verbonden zouden zijn.

Goed doel

De school heeft op sociale media al heel wat kritiek gekregen. Volgens zijn moeder, Lesley Jones, wou Taylor geld inzamelen voor het goede doel Cancer Research UK. Dat besloot de jongen nadat een familievriend te horen kreeg dat hij terminale kanker had.

Launceston College should take a long hard look at its values. Taylor Jones did something very good, not bad.https://t.co/02GE00BaI2

— George Marshall (@George_GOWYC) April 19, 2017