Tien dingen die sowieso nog gebeuren deze herfst

Tien dingen die sowieso nog gebeuren deze herfst

1. Koude

Laten we meteen een open deur intrappen: als de herfst voetje voor voetje zijn intrede doet, zakken de temperaturen aanzienlijk. Maar die donkere, koude dagen hebben ook hun charmes. Nu voelen we ons niet meer verplicht om in te gaan op de zoveelste uitnodiging voor de zoveelste bbq, maar kan je in de plaats een frisse boswandeling maken of je gezellig thuis op de zetel nestelen.

2. Regen

Open deur nummer twee is dat ons Belgenlandje voortdurend geteisterd wordt door regen en felle buien. Daar valt jammer genoeg niet veel aan te doen. Zorg gewoon dat je op elk moment een paraplu bij de hand hebt.

https://giphy.com/embed/NaYNP9WoTMZFK

via GIPHY

3. Griep

Typisch aan de herfst is de griep die continu op de loer ligt, incluis verstopte, snotterende neus, keelpijn en heel wat gehoest. Wil je dit ongein koste wat het kost vermijden? Was dan regelmatig je handen met warm water en zeep, hou je beddegoed proper, wissel je zakdoeken voldoende af en neem voldoende vitaminesupplementen.

4. Zon

Toegegeven, de zonnige herfstdagen zijn zeldzaam. Maar als het heerlijke najaarszonnetje onverwacht door de bont gekleurde bomen schijnt, kan je gegarandeerd genieten van een prachtig kleurenpalet en een lekker frisse lucht.

5. Warme thee, chocolademelk en ander lekker herfst food

Wie zijn buik vol heeft van de gezonde, zomerse salades, kan een gat in de lucht springen. Want de tijd van herfstige producten is ook weer aangebroken. Denk maar aan speculoos, pompoen, bloemkool met worst of gestoofde peertjes met kroketten. Ook een warme chocomelk (mét slagroom) kan je weer zonder schroom bestellen.

https://giphy.com/embed/z21at1V8CRoWs

via GIPHY

6. Extra kilo's

Een nadeel van die warme chocomelk, taarten, stamppot en andere lekkernijen is dat ons gewicht toeneemt. Maar ach, dat zijn zorgen voor later.

7. Onstopbare klaagzang

Elke dag steekt iemand uit jouw omgeving wel een klaagzang af. Onderwerpen van het gemopper zijn onder meer het weer, de kou of de kerstdagen die te vroeg beginnen.

8. Cocoonen

De herfst staat ook gelijk aan een nieuw serieseizoen en een resem nieuwe programma's op het televisiescherm. Tijd om onder een deken te kruipen op de bank en te genieten van je favoriete serie.

9. Onesie 

De musthave voor de herfst is wel de razend populaire en lekker, gezellige onesie van fleece. Je ideale compagnon voor een katerdag of een filmmarathon.

https://giphy.com/embed/941ZmF1JHlois

via GIPHY

10. Alle kleren worden beter

Je moet je niet langer hijsen in korte jeansshorten of veel onthullende croptops. In de plaats kan je je knus induffelen in comfortabele, wollen truien. Het perfecte excuus om die gebreide exemplaren uit de kast te halen of om je oma aan het werk te zetten.