"Thorgan zit in de vorm van zijn leven"

"Thorgan zit in de vorm van zijn leven"

Martinez was verheugd om te kunnen melden dat zijn manschappen veel gretigheid tonen in de voorbereiding naar de ontmoeting met Bosnië. "Ik ben heel blij met het geleverde werk op training. De energie die ik zag in de groep deed me veel plezier." In welke formatie de Belgen die partij zullen aanvatten, is nog niet helemaal duidelijk.

Thorgan of Dries?

De hamvraag blijft wie de geblesseerde Kevin De Bruyne zal vervangen. Veel experts wijzen in de richting van Thorgan Hazard (foto), al heeft Martinez nog geen keuze gemaakt. De jongste van de twee Hazards bij de nationale ploeg trainde gisteren niet mee. "Hij had wat kniepijn en vroeg zelf om een extra recuperatiedag. Mijn gevoel zegt me dat hij beschikbaar is voor de twee interlands", liet de bondscoach weten.

Martinez had ook lovende woorden voor de recente prestaties van de middenvelder van Borussia Mönchengladbach. "Thorgan is in uitstekende doen en zit misschien wel in de vorm van zijn leven. Hoe we daar van moeten profiteren, zien we wel na de training van vandaag."

Een andere optie voor de plek achter de spitsen is Dries Mertens. "Zijn voordeel is zijn ervaring. Dries kan op verschillende posities uit de voeten en is in vorm", aldus de bondscoach, die meende dat zijn elftal voor "90% gevormd is".

Onzekere Nainggolan

Minder goed nieuws kwam er over Radja Nainggolan. Zijn blessure is nog niet volledig genezen en het is niet zeker dat hij bij de groep blijft. "We hadden contact met AS Roma en analyseren alle gegevens, maar hebben nog geen beslissing genomen", klonk het. De onzekere situatie van de middenvelder zorgt er wel voor dat Youri Tielemans voorlopig bij de groep blijft, waar hij het "uitstekend" zou doen.