Thierry Henry beste buitenlander ooit, Kompany beste buitenlandse verdediger

Thierry Henry beste buitenlander ooit, Kompany beste buitenlandse verdediger

Thierry Henry is door de fans verkozen als beste buitenlander aller tijden in de Premier League. In een verkiezing georganiseerd door de Britse openbare omroep BBC kreeg de voormalige assistent-bondscoach van de Rode Duivels 45 procent van de stemmen achter zijn naam. Hij haalde het van Cristiano Ronaldo (14 procent) en Eric Cantona (12 procent). Rode Duivel Vincent Kompany moest het met twee procent van de stemmen doen, maar zo werd hij wel de verdediger met de meeste stemmen achter zijn naam. De Brusselaar haalde het van Nemanja Vidic en Jaap Stam.

Voor de verkiezing had de BBC een expertenpanel met daarin topschutter aller tijden Alan Shearer, Chris Sutton, Ruud Gullit en New York Times-journalist Rory Smith een dertienkoppige shortlist laten opstellen, met daarop drie doelmannen, drie verdedigers, drie middenvelders en vier aanvallers.

Bij de doelmannen waren er nominaties voor David de Gea, Petr Cech en Peter Schmeichel. De drie middenvelders waren Patrick Vieira, David Silva en Cristiano Ronaldo, met daarnaast ook nog een eervolle vermelding voor onder meer de Ivoriaan Yaya Touré (ex-Beveren). Als aanvallers werd er naast Henry voor Sergio 'Kun' Agüero, Eric Cantona en Didier Drogba gekozen.

bron: Belga