Tesla laat anderen zijn technologie achter elektrische wagens vrij gebruiken

Tesla laat anderen zijn technologie achter elektrische wagens vrij gebruiken

Alle technologie waar Tesla een patent op heeft mag nu vrij gebruikt worden door andere producten en ingenieurs. Dat kondigde Elon Musk, de CEO van de producent van elektrische wagens, gisteren aan in een blogpost. De details van de technologieën staan nog niet online, maar Musk kondigde wel aan dat mensen die ze gebruiken niet vervolgd zullen worden door Tesla.

Zelfs de grootste concurrenten hebben nu de mogelijkheid om de technologie te gebruiken die Tesla uniek maakte. Zo hoopt Musk dat de markt voor elektrische wagens begint te bloeien. Vele autoproducenten maken te weinig elektrische wagens volgens Musk, terwijl Tesla wel vooruitgang boekte op dat vlak.In de visie van Musk zijn de andere autoproducenten geen concurrenten meer. Hij hoopt nu met hen te kunnen samenwerken zodat ze steeds minder auto's op benzine zullen maken en meer duurzame oplossingen zullen creëren. De patenten die Tesla had hielden die innovatie tegen volgens Musk.

Tesla is niet het eerste grote bedrijf dat de stap maakt naar de open-sourcebeweging. Twitter kondigde eerder al aan dat zijn patenten gebruikt mogen worden voor innovatie. Internetgigant Google volgt in de voetstappen van Twitter met een aantal van zijn patenten. Het patentensysteem zal waarschijnlijk nog niet meteen helemaal worden omgegooid, maar het is goed om te zien dat er bedrijven zijn die het gebruik ervan toestaan om innovatie te bevorderen.