Terreuraanslagen Christchurch - Gentse moskeeën vragen Belgische veiligheidsdiensten om veiligheid moslims te verzekeren

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Vereniging van Gentse Moskeeën (VGM) veroordeelt de terreuraanslag op de twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch en betuigt haar medeleven met de slachtoffers en de nabestaanden. De voorzitters van de Gentse moskeeën hadden vrijdagavond op initiatief van burgemeester Mathias De Clercq een spoedoverleg met het stadsbestuur en de politiediensten. Ze vragen aan de Belgische veiligheidsdiensten om al het nodige te doen om de veiligheid van de moslims te verzekeren. "Wij hebben onze bezorgdheden over de veiligheid van de Gentse moslims overgemaakt en gevraagd voldoende patrouilles te voorzien in de omgeving van moskeeën, niet alleen tijdens het vrijdaggebed, maar ook tijdens druk bijgewoonde activiteiten. Ook het voldoende inzetten op het preventief tegenwerken van polarisering binnen de samenleving werd aangekaart", zegt de VGM in een persmededeling na afloop van het overleg. De vereniging benadrukt tot slot dat ze het volste vertrouwen heeft in de Gentse politie.

Gent kent al een verhoogde waakzaamheid in de buurt van moskeeën, zeker op het vrijdagse avondgebed. Die verhoogde waakzaamheid wordt niet opgeschroefd na de dodelijke aanslag in Nieuw-Zeeland, zo lieten de autoriteiten eerder al weten.

bron: Belga