Telltale gaat games maken gebaseerd op verhalen uit het Marvel-universum

Telltale gaat games maken gebaseerd op verhalen uit het Marvel-universum

Telltale Games, de ontwikkelaar van pareltjes als The Walking Dead, The Wolf Among Us en Game of Thrones, heeft een akkoord bereikt met Marvel en zal stripboeken van Marvel omtoveren in hun gekende point&click adventure games.

Het is nog niet duidelijk welke stripreeksen een eigen game zullen krijgen van Telltale, maar het eerste spel staat alvast gepland om in 2017 te worden uitgebracht. De toekomstige games gebaseerd op het Marvel-universum moeten zich volgens het bedrijf richten op de authenticiteit en draaien rond complexe maar herkenbare personages.

Telltale maakte de afgelopen jaren uitstekende games. De games draaien steeds om het verhaal en het maken van keuzes door de speler. Actie hoef je niet meteen te verwachten van de game developer maar een diepgaand verhaal met sterke en uitgewerkte personages krijg je wel voor je geld.

Het bedrijf werkt op dit moment aan het eerste seizoen van de spelreeks rond Game of Thrones en brengt binnenkort ook nog een derde seizoen van The Walking Dead uit dat gebaseerd is op het gelijknamige stripboek, maar volledig losstaat van de populaire televisieserie.