Techbedrijven paaien personeel met originele bonussen

Techbedrijven paaien personeel met originele bonussen

Net zoals vorig jaar scheert Facebook hoge toppen in de lijst. Het bedrijf van Mark Zuckerberg doet het beter dan Google, LinkedIn en alle andere techbedrijven en daar hebben de extralegale voordelen veel mee te maken. Zo biedt Zuckerberg een financiële compensatie voor vrouwen die hun eicellen laten invriezen. Kersverse ouders kunnen dan weer rekenen op een bonus van 3.800 euro, vier maanden betaald ouderschapsverlof en een financieel duwtje in de rug om de kinderopvang te betalen.

Ook bij Netflix vallen toekomstige ouders met hun gat in de boter. Het personeel van het streamingplatform wordt het eerste jaar na de geboorte van een kind niet op kantoor verwacht, maar wordt ondertussen wel gewoon doorbetaald. De filosofie achter die regeling? Werknemers presteren beter op het werk wanneer ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun kroost.

Airbnb motiveert zijn personeel dan weer op een heel andere manier. Zo verwent het online verhuurplatform zijn werknemers jaarlijks met een reischeque van 1.800 euro, te gebruiken via de website van het bedrijf zelf. Niet alleen het personeel, maar ook de rest van het gezin kan trouwens rekenen op gratis slaapplaats overal ter wereld.

Airbnb is niet het enige bedrijf met oog voor de familie van het personeel. Wanneer een werknemer van Google overlijdt, betaalt de techgigant nog tien jaar lang de helft van het salaris aan de wederhelft van de overleden persoon.

Tot slot is ook Salesforce elk jaar op een hoge plaats terug te vinden in de ranking. Het softwarebedrijf biedt het personeel de mogelijkheid om zes dagen per jaar betaald verlof op te nemen om vrijwilligerswerk te doen. Daarnaast ontvangen ze ook nog een cheque van ongeveer 900 euro die ze aan een goed doel naar keuze mogen schenken.