Team LottoNL-Jumbo neemt Vanmarcke en Wynants mee naar Frankrijk

Team LottoNL-Jumbo neemt Vanmarcke en Wynants mee naar Frankrijk

Team LottoNL-Jumbo heeft met Sep Vanmarcke en Maarten Wynants twee Belgische renners opgenomen in zijn selectie voor de 103e Ronde van Frankrijk, die op zaterdag 2 juli van start gaat. Robert Gesink laat verstek gaan. De kopman "ondervindt te veel last van zijn valpartij in de Ronde van Zwitserland". Vanmarcke neemt voor de vierde keer deel aan de Tour. Wynants is er voor de vijfde maal bij in La Grande Boucle. Team LottoNL-Jumbo moet het zonder beoogde kopman Gesink stellen. De medische staf vindt dat hij onvoldoende hersteld is van zijn val in de Ronde van Zwitserland. "Ik heb veel energie gestoken in mijn voorbereiding op de Tour en op Tenerife voelde ik me sterk. Het is een grote teleurstelling dat ik door deze tegenslag de Tour moet missen", aldus Gesink.

De Nederlandse ploeg rekent op Wilco Kelderman en sprinter Dylan Groenewegen voor ritwinst. "In de bergen kunnen we een etappe winnen met Kelderman en we hebben een aantal mannen die vanuit een ontsnapping om de dagzege kunnen strijden op de dagen die te zwaar zijn voor de sprinters. Daarnaast gaan we sprinten met Groenewegen", aldus technisch directeur Nico Verhoeven.

Selectie: George Bennett (NZe), Dylan Groenewegen (Ned), Wilco Kelderman (Ned), Bert-Jan Lindeman (Ned), Paul Martens (Dui), Timo Roosen (Ned), Sep Vanmarcke (Bel), Robert Wagner (Dui), Maarten Wynants (Bel)

bron: Belga