Tank geen diesel meer, maar B7

Tank geen diesel meer, maar B7

De gele en groene labels verdwijnen. In de plaats komen witte etiketten met zwarte belettering. Voor benzines worden de etiketten rond, voor diesel vierkant en LPG wordt een ruit. De benaming wijzigt grondig: benzine 98 wordt E5, benzine 95 wordt E10 en diesel wordt B7. LPG blijft LPG.

De nieuwe etiketten zullen worden gebruikt op nieuwe voertuigen (aan de tankdop en in de gebruiksaanwijzing), in de tankstations (op de pomp en het brandstofpistool) en bij autodealers. Volgens woordvoerster Chantal De Pauw zal de nieuwe benaming wellicht even aanpassen zijn. "Maar er komt een overgangsperiode waarin beide benamingen zullen worden gebruikt. Er komt ook een online informatiecampagne."

VAB waarschuwt voor vergissingen

Mobiliteitsclub VAB vreest dat de nieuwe etiketten voor benzine en diesel voor verwarring zullen zorgen bij autobestuurders. "En wanneer er verwarring is, gaat men zich vergissen", klinkt het. VAB vraagt daarom een overgangsperiode en ijvert voor het behoud van een duidelijke vermelding van de benamingen diesel en benzine.

Diesel tanken in een benzinewagen zal niet zo snel gebeuren, omdat het pistool voor diesel te dik is voor de opening aan een benzinewagen. Omgekeerd is verkeerdelijk benzine tanken in een dieselwagen wel mogelijk.