"Tactisch zijn we nog niet klaar voor het WK"

"Tactisch zijn we nog niet klaar voor het WK"

In de aanloop naar het duel met de Japanners deed Kevin De Bruyne veel stof opwaaien met zijn openlijke kritiek op het spelsysteem van de nationale ploeg. Volgens de sterspeler van Manchester City teren de Rode Duivels nog altijd te veel op hun talent, wat tegen sterkere tegenstanders niet volstaat. Met die uitspraak zette hij bondscoach Roberto Martinez vol in de wind, maar de Spanjaard geeft geen krimp.

"Beetje gefrustreerd"

"Kevin mag een mening hebben", blust Martinez het brandje. "Hij was heel open en eerlijk. Een beetje gefrustreerd ook, maar het was zeker niet gemeen of onrespectvol bedoeld. Kevin heeft het beste voor met de nationale ploeg. Zijn mening is erg waardevol, maar mag ons niet afleiden van waar het echt over gaat. In deze fase bereiden we ons voor op het WK en proberen we tactische varianten uit. Daaruit haal ik de informatie die ik nodig heb."

De bondscoach geeft wel grif toe dat zijn elftal moeite heeft tegen ploegen die ook het balbezit opeisen, zoals Mexico. "Zo'n team waren we niet tegengekomen in de WK-voorronde, maar het doel van zo'n matchen is net om dingen uit te proberen. Het is wel de waarheid dat we tactisch nog niet klaar zijn."

Over de kritiek op de experimentele verdediging, die niet meteen een goede beurt maakte, is Martinez duidelijk. "Als je naar een tornooi gaat kan je niet op dezelfde elf spelers rekenen. Dat heeft het verleden al aangetoond."