Tachtiger ontroert de wereld met mooie actie

Tachtiger ontroert de wereld met mooie actie

Het verkopen van aanmaakhout is geen bezigheidstherapie voor de tachtiger, maar wel pure noodzaak. Zijn vrouw Helen had namelijk kanker en om de hoge ziekenhuiskosten te kunnen betalen, moest het koppel op zoek naar extra inkomsten. Dit deden ze door dagelijks pakjes aanmaakhout voor vijf dollar (4,7 euro) te verkopen langs de kant van de weg.

Onlangs verloor Helen haar strijd tegen kanker, maar nog steeds moet Kenneth de ziekenhuiskosten afbetalen. De man staat dus elke dag langs de kant van de weg, wuivend naar elk voertuig dat passeert.

Jessica Pittman, een vrouw die elke dag een pakje koopt, was zo ontroerd door het verhaal dat ze foto's van de man online postte en mensen opriep om allemaal een pakje hout te kopen. De oproep kon rekenen op veel steun en het bracht Leslie, de zoon van Kenneth, ertoe een crowdfundingactie op poten te zetten voor zijn vader.

Ondertussen is er dankzij de actie al meer dan 70.000 dollar (66.000 euro) ingezameld. Het zal dus niet lang meer duren vooraleer Kenneth de ziekenhuiskosten zal afbetaald hebben.