Sven Ornelis biedt excuses aan scheidsrechter aan: "Emoties van een supporter"

Sven Ornelis biedt excuses aan scheidsrechter aan: "Emoties van een supporter"

Zondag stond dé match van het seizoen op het programma. Titelkandidaat Racing Genk speelde in eigen huis tegen achtervolger Club Brugge. De Genkies wonnen met 3-1, maar er was heel wat te doen rond de penalty die de thuisploeg kreeg toen het 1-1 stond. Heel wat mensen vonden dat Brugge-verdediger Mechele de bal niet opzettelijk had geraakt met de arm, maar volgens de nieuwe regels was het handspel en dus strafschop.

"Onbekwaam en corrupt"

Zo oordeelde ook scheidsrechter Alexandre Boucaut, die vervolgens door Ornelis “onbekwaam, blind en corrupt” bevonden werd. Zijn uitlatingen op Twitter vielen niet in goede aarde bij zijn 191.000 volgers. Zo werd hij onder meer uitgescholden voor “dikke boulet”, “belachelijke aap”, “populist” en “amokmaker”.

Maandagnamiddag excuseerde de 45-jarige JOE-presentator zich voor zijn twittergedrag. “Na mijn tweets van gisteren wil ik mijn excuses aanbieden aan de scheidsrechter. Hem corrupt noemen was niet OK. Emoties van een supporter. Maar helpt het voetbal niet. Dat besef ik”, klinkt het.

Na mijn tweets van gisteren wil ik mijn excuses aanbieden aan de scheidsrechter. Hem corrupt noemen was niet OK. Emoties van een supporter. Maar helpt het voetbal niet. Dat besef ik.

— Sven Ornelis (@SvenOrnelis) April 15, 2019