Sushiburgers combineren het beste van twee werelden

Sushiburgers combineren het beste van twee werelden

De sushiburger vervangt de hamburgerbroodjes met bolletjes kleefrijst, terwijl het schijfje vlees en blaadje sla in dit geval plaats maken voor een mengeling van avocado, gepekelde gember, rode kool, mayonaise en vegetarische teriyaki 'kip', gemaakt van jackfruit. De blogger wijst er wel op dat dit smakelijk ogende gerecht niet even eenvoudig is als een burger om op te peuzelen. Ze raadt dan ook aan om een vork of stokjes te gebruiken.

De sushiburger komt niet plotseling uit de lucht vallen. Een kleine zoektocht op Instagram legt nog heel wat smakelijke rijstburgers bloot. Zo plaatste de Spaanse blogger Carmen Martinez vorige maand een sushiburger met kip en Japanse curry online.

Blogger Alex Jollie koos voor een burger die iets nauwer aansluit bij sushi door gebruik te maken van avocado en zalm.

Het Australische restaurant The Sushi Burger is zelfs gespecialiseerd in de lekkernij, met een uitvoering met een groot stuk krabvlees op het menu.

Echt nieuw is het allemaal echter niet. De Japanse fastfoodketen MOS Burger maakt sinds 1987 al hamburgerbroodjes uit rijst, om het gerecht uiteindelijk te vullen met typisch Japanse ingrediënten als gefrituurde garnalen of vlees bereid op de yakiniku-wijze.