Superheldin krijgt eigen stripreeks

Superheldin krijgt eigen stripreeks

De vraag naar een nieuwe vrouwelijke superheld was gigantisch en Marvel heeft geluisterd naar de fans. Maanden na haar debuut op de pagina's van Amazing Spider-Man zal Silk het hoofdpersonage worden van een eigen reeks. Dat meldt Daily News.

Marvel kreeg dus het idee om een tweede persoon gebeten te laten worden door de beroemste radioactieve spin ter wereld. Er zijn in de hele geschiedenis van Marvel een aantal Spider-Girls en Spider-Women geweest, maar niemand was zo populair als Silk, aka Cindy Moon. De Aziatisch Amerikaanse inwoner van Queens was een veelbesproken personage bij de fans en wordt eindelijk beloond met een eigen reeks.

"Cindy is het uitstekende personage voor een nieuwe reeks. Ze is aan zoveel gebonden maar weet toch haar eigen weg te gaan in dit fantastische universum," schreef Robbie Thompson in een e-mail naar Daily News.

"Voor de nieuwe lezers is het een plezier om te kijken naar een gloednieuw personage in een bekend en ongelooflijk universum. Je leert de personages voor het eerst kennen door de ogen van Cindy."

"Voor de gevestigde lezers is Cindy een gloednieuwe heldin met directe banden en invloed op het Marvel universum en je leert haar unieke standpunt over dat universum kennen. Dus er is voor iedereen wat, hoop ik."

De eerste delen zullen vooral gaan over de integratie van Silk in een nieuwe wereld. Ze zat namelijk voor tien jaar opgesloten in een bunker en moet zich aanpassen aan het leven in 2014. "De wereld is zoveel veranderd sinds ze van het grote toneel verdween en het is allemaal nieuw voor Cindy," zegt Thompson.

Silk zal getekend worden door Stacey Lee en het eerste album moet in februari in de winkels verschijnen.