Supercup - KV Mechelen trekt na veel heisa naar Genk voor Supercup

Supercup - KV Mechelen trekt na veel heisa naar Genk voor Supercup

Na alle commotie van de voorbije weken is KV Mechelen vanavond (20u45) nog eens sportief aan zet. De bekerwinnaar en promovendus trekt voor de Belgische Supercup naar landskampioen Racing Genk. Dat kan de tweede Supercup uit zijn geschiedenis winnen (na de 1-0 zege tegen Standard in 2011), voor Mechelen zou het een primeur zijn. Na de recente uitspraken van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport is Mechelen dan toch verzekerd van een plek in de Belgische eerste klasse. Het BAS achtte Mechelen wel schuldig aan matchfixing tegen Waasland-Beveren in het seizoen 2017-2018. De club werd uitgesloten van de Europa League en de Belgische beker, maar mag het seizoen zonder puntenaftrek starten in 1A en strijdt vanavond om de Supercup tegen de ploeg van Felice Mazzu.

Die is op zijn hoede. "Na al die heisa verwacht ik een Mechelen dat extra gemotiveerd is", verklaarde de nieuwe trainer van Genk, die meteen een kans krijgt op een eerste trofee. "Het belangrijkste is om de nul te houden. Het is een ideale match om aan vertrouwen te winnen."

De ploeg zag recent twee smaakmakers vertrekken met Ruslan Malinovskyi (Atalanta Bergamo) en Leandro Trossard (Brighton), maar desondanks beschikt Mazzu nog over een ruime kern om op alle fronten te kunnen meestrijden. "De club heeft goed gewerkt en de vertrekkers vervangen door veel kwaliteit", zegt Mazzu. Op nieuwkomer Theo Bongonda (rugblessure) kan hij evenwel geen beroep doen en ook Joachim Maehle en Stephen Odey ontbreken in de selectie. Mechelen-trainer Wouter Vrancken moet Onur Kayu (ziek), Clément Tainmont (achillspees), Bram Castro (spierscheur dij) en Laurent Lemoine (adductoren) missen.

De Belgische Supercup tussen de landskampioen en bekerwinnaar wordt sinds 1979 gespeeld. 31 keer, op 39 edities, won de landskampioen. De laatste keer dat dat niet gebeurde was in 2004, toen Club Brugge als bekerhouder met de Supercup aan de haal ging.

.

bron: Belga