STVV en Genk pleiten samen voor replay van Limburgse derby

STVV en Genk pleiten samen voor replay van Limburgse derby

De match delegate heeft op eigen houtje beslist om de Limburgse derby tussen STVV en KRC Genk definitief stil te leggen. Dat blijkt uit de verklaringen die de veiligheids- en politieverantwoordelijken van die match vandaag hebben afgelegd voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Voor STVV en Genk is dat een inbreuk op het bondsreglement, waardoor enkel beslist kan worden om het duel te laten herspelen. Na de pleidooien van bondsprocureur Kris Wagner, de advocaten van STVV en KRC Genk vroeg de commissievoorzitter om de zitting van 18 oktober te schorsen. Genk had immers gepleit dat scheidsrechter Lawrence Visser en match delegate Jean-François Crucke niet de voorschriften hadden gevolgd om de Limburgse derby van 28 september definitief te staken.

Er zou geen overleg geweest zijn met de veiligheidsverantwoordelijke van STVV, aldus advocaat Jochem Martens. De landskampioen claimt dat de gevorderde straffen daardoor ook niet van toepassing zijn. Om een en ander te verifiëren, vroeg de Geschillencommissie Hoger Beroep om Eddy Christis, de veiligheidsverantwoordelijke van STVV, en Steve Provost, de politieverantwoordelijke, te horen. Zij bevestigden de Genkse these: match delegate Crucke nam de beslissing om de partij te staken op eigen houtje. "En dus is enkel een replay van de match mogelijk", besloot meester Martens, die bijval kreeg van STVV. De Kanaries hadden aanvankelijk gepleit voor een forfaitzege.

Beide clubs riskeren een match achter gesloten deuren, een aftrek van twee punten en de maximumboete van 5.000 euro. Daarbovenop vraagt bondsprocureur Kris Wagner om de wedstrijd STVV-Genk zonder publiek opnieuw te laten spelen vanaf de eerste minuut.

De Geschillencommissie zal nog "voor het einde van de maand november" een uitspraak doen in het dossier.

bron: Belga