Studie toont aan dat katten liever knuffelen dan te eten

Studie toont aan dat katten liever knuffelen dan te eten

De studie is opgezet om een aantal misverstanden rondom de slechte reputatie van katten op te helderen. Katten slenteren namelijk een beetje door je huis en slapen overal en nergens. Slechts af en toe komen ze langs om zich te laten aaien door hun baasje. Daardoor worden de dieren vaak als asociaal gezien. Onderzoekers wilden weten of dat terecht was.

Voor deze test namen de onderzoekers vijftig katten uit een huiselijke omgeving en ook katten uit een asiel onder de loep. Vervolgens namen ze een aantal uren al hun eten, speelgoed, en menselijk contact weg. Na die paar uur gaven de onderzoekers de katten een aantal opties. De katten werden gestimuleerd in vier categorieën: menselijk contact, eten, geur en speelgoed.

Sociaal contact

Uit het onderzoek kwam naar voren dat er geen significante verschillen zaten in de reacties van huiskatten of katten uit een asiel. Wel koos meer dan de helft van alle katten voor sociaal contact met mensen. Slechts 37 procent van de katten koos voor eten. Geur en speelgoed kwamen amper aan bod. Hoewel van katten dus altijd gezegd wordt dat ze niet sociaal zijn, is het opvallend dat zoveel katten kozen voor menselijk contact.

Bron: Metro Nederland