Studenten herdenken maaltijd van Sir Ian McKellen

Studenten herdenken maaltijd van Sir Ian McKellen

Sir Ian is vooral bekend voor zijn vertolking van FotoGandalf in 'Lord of the Ring'. Maar de acteur komt ook op voor LGBTQ-rechten. Daarom gaf McKellen vorige week vrijdag een lezing over seksualiteit en genderlabels aan de noord-Engelse universiteit. De acteur onderstreepte ook het belang van die seksualiteit te uitten. McKellen zelf is 1988 openhartig over zijn seksualiteit.

Hoewel de Brit wereldwijd bekend is, koos hij voor een doodgewone maaltijd in het gebouw van de student guild, de Britse tegenhanger van een studentenvereniging. Sir Ian at er een gepofte aardappel en dronk een latte.

Vele studenten herkenden de acteur en waren duidelijk opgezet met zijn aanwezigheid. Die vreugde vertaalde zich enkele dagen later in een heuse gedenkplaat. Op de plaats waar McKellen at, hangt nu een blauw bord. Doorheen het Verenigd Koninkrijk worden die gebruikt om belangrijk mensen te herdenken. En nu dus ook om de maaltijd van Ian McKellen nooit meer te vergeten.

Liverpool's student guild laid a plaque to commemorate Sir Ian Mckellen eating a jacket potato https://t.co/jSWt303fLt pic.twitter.com/ZJ5e5cCBkh

— Scott Werntz (@mrpinkoutloud) 7 maart 2017