Straatkunstenaar Banksy komt naar België

Straatkunstenaar Banksy komt naar België

De Brit Banksy staat bekend voor zijn streetart, die politiek-maatschappelijke thema's aankaart met satirische graffititekeningen op publieke plaatsen, onder meer op de Israëlische afscheidingsmuur.

Momenteel loopt de tentoonstelling in Amsterdam en daarna verhuist ze naar Antwerpen. De locatie werd lang geheim gehouden, geheel in overeenstemming met het mysterie dat er hangt rond de kunstenaar, van wie de identiteit niet vaststaat.

Gisteren werden in de stad al rode ballonnen opgelaten. Ze verwijzen naar een van Banksy's bekendste creaties: een zwart-wit meisje met een felrode ballon. De vliegende voorwerpen maakten duidelijk dat de expo in de Stadfeestzaal zal plaatsvinden.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door Steve Lazarides, de voormalige manager van de kunstenaar. Pittig detail: de twee kunnen al jarenlang niet door dezelfde deur. Lazarides belooft om naast topstukken van Banksy ook een aantal foto's te tonen die hij zelf nam tijdens hun samenwerking en die meer licht zouden werpen op de context waarin Banksy's werk tot stand komt.