Stormweer - Dodelijk slachtoffer door omgewaaide torenkraan

Bij het ongeval met een torenkraan in Nieuwpoort is woensdagavond een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat bevestigt burgemeester Geert Vanden Broucke. Het slachtoffer werd onder het puin aangetroffen. De bewuste torenkraan in de Meeuwenlaan in Nieuwpoort-Bad dreigde op 12 november al om te vallen. Toen moesten 50 mensen uit voorzorg geëvacueerd worden. Woensdag even voor 18 uur is de torenkraan door het stormweer dan toch omgevallen. Het gevaarte bracht zware schade toe aan de drie bovenste verdiepingen van residentie Mosselbank. Van het appartementsgebouw daartegenover werd enkel het dakappartement door de torenkraan geraakt. Ook enkele wagens liepen ernstige schade op.

In eerste instantie leek het vooral om stoffelijke schade te gaan. Ondertussen is onder het puin echter een dodelijk slachtoffer aangetroffen. Vier andere mensen raakten gewond. De buurtbewoners zullen de nacht kunnen doorbrengen in Centrum Ysara. Door het ongeval is de Albert I-laan momenteel afgesloten. Stad Nieuwpoort vraagt ook om uit de buurt weg te blijven, zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen.

Een ingenieur-expert zal de stabiliteit van de getroffen residentie onderzoeken. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne zal een deskundige aanstellen om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

bron: Belga