Stoom je lichaam klaar voor de zomer

Stoom je lichaam klaar voor de zomer

Japanse sauna voor een optimale transpiratie

De Japanse sauna staat synoniem voor detox en ontspanning. Behalve als je niet van hitte houdt. Je lichaam wordt gewikkeld in een droge hitte, zoals in een klassieke sauna, maar die gegenereerd wordt door infraroodstraling. Enkel je hoofd steekt uit het buisvormige toestel. De UV-vrije warmte wordt intenser in de loop van de sessie van een uur. Je lichaam zweet zoals tijdens een erg stevige sportsessie.

Lopen tegen de calorieën

Vreemd genoeg is het de simpelste sport die vandaag het populairst is. Lopen is niet alleen ideaal om calorieën te verbranden en je conditie op peil te houden, maar het maakt ook je hoofd leeg en bezorgt je zelfs een goed humeur. Je voelt al heel snel de effecten op je lichaam en geest. Het belangrijkste is goede schoenen te kiezen en te testen in een gespecialiseerde winkel.

Cycling voor sterkere benen

Plaatsen waar je door een sportcoach wordt ingewijd in de kunsten van het cycling schieten overal als paddenstoelen uit de grond. De intense fietssessies in zaal – en soms op muziek – trekken zowel vrouwen als mannen aan, met de belofte 700 calorieën te verbranden. Ideaal om snel je benen aan te scherpen en je hart een stevige work-out te geven.

Miha Bodytec om versneld gespierd te worden

Usain Bolt gebruikt deze nieuwe elektrostimulatietechniek om zijn prestaties te verbeteren. De Miha Bodytec is een elektrodenmachine die alle spieren in je lichaam gelijktijdig bewerkt. Een sessie van 20 minuten met een virtuele coach zou gelijkstaan met vier uur zweten in de gym. Vier seconden rust worden afgewisseld met vier seconden stimulatie. Ideaal tegen cellulitis en vetkussentjes.

BarreShape voor een ballerinafiguur

Éléphant Paname in Parijs heeft een speciale, originele les van twee uur ontwikkeld om tegen de zomer een droomlijf te beeldhouwen. De ‘Beach Body Challenge' is een intense spiertraining van verschillende sequenties, die geïnspireerd zijn op fitness, klassieke dans, pilates en yoga. Op het programma: cardio en spiertraining met ballen, halters én oefeningen aan de barre, om je billen, dijen, armen en buikspieren vorm te geven.

En vooral… slapen

Om te vermageren, moet je slapen. Slaap wordt vaak ten onrechte over het hoofd gezien in afslankingsprogramma's. Een slaaptekort leidt tot minder lichaamsbeweging en meer – vooral zoete of vette – snacks eten. Het is echt geen schande om al om 22u30 in je bed te kruipen. In het weekend pas ‘s middags opstaan, daarentegen, dreigt wel de relatie van je lichaam met voedsel uit balans te brengen. Doe overdag dus liever een dutje van 20 minuten, om je weekritme niet te verstoren.

Door Pierre Jacobs